Ποιοι είμαστε

Ο Όμιλος φίλων Αντισφαίρισης Αγρινίου – ο Φοίβος, ιδρύθηκε το 2009 ως υγιής έκφραση μιας προσπάθειας για ανάδειξη και προώθηση του αθλήματος της αντισφαίρισης στην πόλη του Αγρινίου και όχι μόνο. Μιας προσπάθειας για βελτίωση των υποδομών αντισφαίρισης σε μια πόλη 80.000 και πλέον κατοίκων που διέθετε τότε μόλις 2 δημοτικά γήπεδα και αυτά υπό καθεστώς εγκατάλειψης.
Από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του ο ΟΦΑΑ Ο Φοίβος, κατάφερε να προσελκύσει στο άθλημα νέους φίλους κάθε ηλικίας μέσα από τη διοργάνωση ερασιτεχνικών τουρνουά και τη λειτουργία ακαδημίας για παιδιά και ενήλικες στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αγρινίου. Επιπλέον αθλητές μας συμμετείχαν σε διοργανώσεις και εκτός της πόλης με ιδιαίτερη επιτυχία.
Πέρα από την προβολή της αντισφαίρισης σε μια αδιάφορη προς αυτό πόλη, καταφέραμε μέσα από συνεχείς πιέσεις προς τη Δημοτική αρχή, την αναβάθμιση των δημοτικών εγκαταστάσεων αντισφαίρισης του ΔΑΚ Αγρινίου με νέα επιφάνεια και σύγχρονο φωτισμό ενώ πλέον είμαστε κοντά στο να ξεκινήσει η μελέτη για τη δημιουργία δύο ακόμα δημοτικών γηπέδων.
Ως μέλη του σωματείου διακατεχόμαστε από αγάπη για το άθλημα και διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, πιστεύοντας πως η δημιουργία συνθηκών προσέλκυσης νέων στον αθλητισμό επιδρά θετικά και πολλαπλασιαστικά σε μια κοινωνία και μακροπρόθεσμα λειτουργεί προς όφελος όλων.