Ιδρυτική Διακύρηξη

Ιδρυτική Διακύρηξη

Εμείς ως ιδρυτικά μέλη του συλλόγου αυτού , που δεν μας ενδιαφέρει μόνο το ‘’ζείν , αλλά το ευ ζην ΄, όχι μόνο το αγωνίζεσθε ,αλλά το ‘’ ευ αγωνίζεσθε’’, που οραματιζόμαστε μια κοινωνία με περισσότερο αθλητισμό δημιουργήσαμε το σωματείο αυτό για να βοηθήσουμε τα μέλη μας, τους συμπολίτες μας και την ίδια την πόλη μας προς την κατεύθυνση αυτή.
Η προσπάθεια του Φοίβου εστιάζεται στην καλλιέργεια του τένις στην ερασιτεχνική , αλλά και στην αγωνιστική του μορφή , με την λειτουργία τμημάτων εκμάθησης και την διοργάνωση Πανελλαδικών , Ενωσιακών Πρωταθλημάτων , τουρνουά ενηλίκων κλπ.
Στόχος του Ομίλου μεταξύ άλλων είναι τα παιδιά και οι νέοι να αγαπήσουν το τένις και να απομακρυνθούν από τους κινδύνους που εγκυμονεί η σημερινή πραγματικότητα, η εγκλωβισμένη σε έναν αυτοματοποιημένο, καθιστικό, αγχώδη και αφύσικο τρόπο ζωής, μακριά από εκείνο το πολύ σπουδαίο αρχαίο ιδεώδες: «νους υγιείς εν σώματι υγιές» .
Για την επίτευξη των στόχων μας θα πρέπει να έχουμε αρωγό μας τη δημοτική αρχή και γι’αυτό θέτουμε ως άμεσο μέλημα την επαφή με τους αρμοδίους φορείς του Δήμου. Σε αυτούς θα υποβάλλουμε τα αιτήματα μας για βελτίωση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων (2 μόνο γήπεδα), αλλά και την κατασκευή νέων σύγχρονων γηπέδων.
Θα πρέπει να δώσουμε στους φορείς να καταλάβουν πως ο αθλητισμός και η ανάπτυξη αθλητικών εγκαταστάσεων έχει μόνο θετικά να προσφέρει στην τοπική κοινωνία. Ένα μόνο απλό ενωσιακό πρωτάθλημα χρειάζεται το λιγότερα τέσσερα (4) γήπεδα, το κόστος των οποίων δεν είναι τεράστιο, αλλά ελάχιστο σε σχέση με τους προϋπολογισμούς που σπαταλούνται συχνά σε έργα «βιτρίνας και τσιμέντου».
Η διοργάνωση ενός τέτοιου τουρνουά θα προσελκύσει αθλητές από άλλες περιοχές οι οποίοι θα μείνουν στον τόπο κάποιες μέρες , θα γνωρίσουν τις ομορφιές του και επίσης θα αναβαθμίσει και το επίπεδο των δικών μας αθλητών.
Επίσης στις άμεσες πρωτοβουλίες μας είναι:
α)  Να γνωρίσουμε και να διαδώσουμε και σε άλλους συμπολίτες
μας τους σκοπούς και τις προθέσεις του συλλόγου, καθώς και
να εγγράψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα μέλη.
β)  Να γίνουμε μια δυνατή φωνή, να εκλέξουμε ένα δραστήριο Δ.Σ. γ)  Να δημιουργήσουμε μια ακαδημία από νέα παιδιά και να
προσλάβουμε ικανούς και έμπειρους προπονητές.
δ)  Να συμμετάσχουμε σε αγώνες ή τουρνουά ενηλίκων και γενικά
να δημιουργήσουμε ένα αθλητικό όμιλο χρήσιμο και σεβαστό
στην τοπική κοινωνία.

Αγρίνιο 20/01/2009                                                                          

Ο  Πρόεδρος 

   Τσώνης Βασίλειος